Din Berlin Guide - Alt om Berlin

Berlin rummer mere end de fleste storbyer i Europa. Byen har 3,5 million indbyggere, hvilke 'kun' gør den til Europas 12 største by. Dette skal man dog ikke lade sig snyde af. Berlins historie - som historisk centrum I Europa, som centralt omdrejningspunkt i anden verdenskrig, og med den senere opdeling i Øst- og Vestberlin, har skabt en by med mange og forskellige ansigter, hvilket andre storbyer som London, Paris, Madrid m.m. har svært ved at matche.

Vi har forsøgt at samle relevant information, gode tips og ideer, som du kan bruge på din Berlin ferie. Har du ikke været i Berlin før, giver vores fakta om Berlin, dig et hurtigt indblik i byen Berlin. Husk også at orientere dig på bydelene i Berlin hvor du kan lære om de mange forskellige bydele, der nærmest er byer i byen Berlin.

Der er mange museer og andre seværdigheder i Berlin. Se museer i Berlin hvor du kan få en hurtig oversigt over nogle af mest populære museer i Berlin. Se også de mange seværdigheder som Berlin kan byde på.

Berlins Bydele:

Vidste du at Berlin består af hele 12 meget forskellige bydele, hver med ca. 300.000 indbyggere, dvs. at hver bydel er meget større end de fleste danske byer.

Med en historie præget af et Vestberlin i fremgang og et Østberlin i forfald, og med mange immigranter fra både Europa, Mellemøsten og Asien, kan du i Berlin opleve lidt af hvert.

Brug chancen for at se Berlins mange ansigter. Ligesom i New York er hver sin bydel sin egen by i byen og man kommer hurtigt omkring med S- og U-bahn. Oplev det brogede Kreuzberg, det flotte Charlottenburg og det alternative Friedrichschain. Alt indenfor en 3 km. radius.

Læs mere om Berlins bydele.


Museer i Berlin:

Berlin byder på rigtig mange og rigtig flotte museer. Bl.a. er Museumsinsel optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Museerne er meget forskellige. Du kan se oldtidsgræsk kunst i Museumsinsel, i Kulturforum Tiergarten kan du opleve moderne kunst, bl.a. værker af Picasso, og endelig kan du i Museum für Naturkunde der Humboldt-Universität se dinosaurer og fossiler.

Se de mange museer i Berlin.

Seværdigheder i Berlin:

Brandenburger Tor, Unter den Linden og Alexanderplatz (368 meter højt udsigtstårn med roterende restaurant!) m.m., er alle nogle af de mange seværdigheder, som du kan opleve i Berlin.

Selvom byen blev helt bombet i anden verdenskrig, er de mange monumenter og steder blevet restaureret, ellers også er de netop interessante fordi de fortæller en historie fra krigen.

Lær mere om de mange seværdigheder i Berlin.

Restauranter i Berlin:

Man spiser billigt og godt i Berlin, og priserne på mad og drikke når man går ud er overraskende lave. Samtidig er hele byens multikulturelle side repræsenteret i byens restauranter og natteliv, og man skal bruge mange dage for at spise sig igennem de bedste spisesteder.

Der er restautanter for enhver pengepung i metropolen: På de små Imbiss' kan man spise en billig karrywurst mens man ser livet stryge forbi, mens man på byens Michelin restauranter kan spise sig fattig.

Se nogle af de gode restauranter i Berlin.

Shopping i Berlin:

Berlin byder på massere af fremragende shopping muligheder. Udvalget er stort, og der er mange flotte (og dyre) varehuse med alle de internationale mærkevare. Fra fashionable KaDeWe og Friedrichstrasse, til Hackescher Markt og nogle af mere alm. indkøbscentre såsom Gesundbrunnen-Center. Berlin har til enhver pengepung.

Man skal naturligvis huske på at Berlin byder på mange andre ting, ud over shopping, så det er om at power-shoppe når man først går i gang.

Se de gode indkøbscentre og indkøbs-kvartere i Berlin. 
    Adresse: 10247 Friedrichshain | Berlin   Kontakt   Sitemap