De forskellige bydele i Berlin

Berlin er om noget en smeltedigel af forskellige bydele med hver sin befolkning, seværdigheder, steminger og oplevelser.

Der er 12 bydele i Berlin med hvert sit særpræg. Fra Berlins Mitte med de mange historiske momumenter, til Shoppinggaderne i Charlottenburg og til det kunstneriske og mere hippe miljø i Friedichschain.

Med sine 3.5 millioner indbyggere, og en historie præget af et Vestberlin i fremgang og et Østberlin i forfald, synes det også ganske uundgåeligt at Berlin byder på lidt af hvert.

Brug chancen for at se Berlins mange ansigter. Ligesom i New York er hver sin bydel sin egen by i byen og man kommer hurtigt omkring med S- og U-bahn. Følgende områder kan anbefales:

Berlin Mitte:

Mitte er Berlins historiske centrum, med nogle af de største turistattraktioner i byen. I Mitte kan du bl.a. besøge Museumsinsel (et museumskompleks med hele 4 museer), det kendte bytegn Brandenburger Tor, Unter den Linden, det nyrenoverede Reichstag og naturligvis Alexanderplatz. Sidstnævnte står for mange mennesker som symbolet på Berlin.
 
For de musik interesserede ligger der hele to operaer i Mitte: Komische Oper og Deutche Oper.
 
Man har ikke rigtig været i Berlin, hvis man ikke har været inde forbi Berlin Mitte og kigge på de mange store og spænende monumenter som området byder på.

Charlottenburg:

Det tidligere Vestberlins stolthed, og området med Berlins shoppinggade nummer 1: Kurfürstendamm. Charlottenburg har de store herskabelige lejligheder, shoppinggaderne med de dyre butiker, og er borgerskabets bydel.
 
Udover shopping kan man I Charlottenburg opleve Berlin Zoo (med isbjørnen Knut) der efterhånden har vokset sig til en af verdens største zoologiske haver, fra ellers at have været helt udbombet efter 2 verdenskrig. Historien fortæller, at den første bombe der ramte Berlin, ramte lige ned i Berlin Zoo og dræbte en af havens elefanter.
 
Derudover byder Charlottenburg også på det imponerende Charlottenburg slott og kirken Gedäctniskirche. Er man i Berlin med sin datter, kæreste eller kone, skylder man hende at tage forbi Charlottenburg og se på de mange butikker og varehuse. Husk at hold kreditkortet tæt på kroppen!

Friedrichschain:

Friedrichhain er den sydøstlige del af Berlin Centrum og hørte tidligere til Østberlin. Dette kan tydeligt ses på den imponerende og stalinistisk inspirerede Karl Max Alle, der har haft plads til rækker og rækker af kampvogne i de flittigt afholdte øststyske militærparader. Karl Marx Alle leder lige ind til Berlin Mitte og Alexander Plats.
 
Bydelen kan på mange måder sammenlignes med Vesterbro I København. Der er en hip stemming, og folk er afslappet, lidt alternative og meget 'Berlinske'. Nogle mennesker vil sige, at man ikke har set det ægte Berlin, hvis man ikke har besøgt Friedrichschain.
 
I Friedrichhain kan du besøge East Side Gallary, som er den største overlevende stump af Berlinmuren (bruges flittigt af alternative kunstnere). Friedrichhain har et forrygende natteliv omkring Simon Dach Strasse, der er fyldt med små cafeer og restauranter.
 
Oplev Friedrichhain & Berlin - du kan nu leje en skøn og stor total moderniseret 4 værelses lejlighed i Berlin tæt på Simon Dach Strasse. Se booking & priser her.

Kreuzberg:

Før murens fald, havde Kreuzberg ry for at være samlingssted for venstre-orienterede punkere og anarkister - og en god del indvandrere. Noget af denne historie har hængt ved, og Kreuzberg er stadig befolket af mange unge med mange forskellige nationaliteter.
 
En tredjedel af befolkningen i Kreuzberg har ikke tysk statsborgerskab, og området kan på mange måder minde om Nørrebro i København. Der er mange sjove og billige spise- og gå-i-byen steder i Kreuzberg, med en gedign tysk/Berlinsk hygge.
 
I Kreuzberg kan du besøge Check Point Charlie, en af de centrale punkter i den kolde krig, og også det jødiske museum.

Kreuzberg:

Man finder ikke mange museer m.m. at udforske i Pankow. Bydelen består hovedsageligt af bolig bebyggelse. Det er netop også derfor at man skal besøge Pankow – for at opleve Berlin atmosfæren mens man nyder en kop kaffe på en hyggelig cafe. Pankow har siden murens fald oplevet en heftig udvikling. Især området Prenzlauer Berg er transformeret fuldstædigt. Prenzlauer Berg var ved murens fald halvforladt og faldefærdigt. Nu er området et af Berlins mest hippe lokaliteter med massere af unge mennesker, studerende, kunstnere m.m.
 
På samme tidspunkt er området derfor også blevet et af de dyreste steder at bo i Berlin, og nogle mener at stedets charme er væk (Friedrichschain er så blevet det nye Prenzlauer Berg, da man her ikke behøver at være nyrig for at finde en lejlighed man kan betale).
 
Tag til Prenzlauer Berg og gå på shopping i gaden Kastanienalle, der er fuldt med hippe cafeer, tøjbutikker m.m. Slut aftenen af på ’Die KulturBrauerei’, der samler restauranter, cafeer, biograf og live musik i en større smeltedigel fuldt med mennesker. 
    Adresse: 10247 Friedrichshain | Berlin   Kontakt   Sitemap